Att tänka på när man monterar extraljus

Allt fler bilister väljer att ersätta sina traditionella lampor på bilen med led. Det finns många olika sätt att förbättra bilens fordonsbelysning utan att behöva modifiera fordonet i någon större utsträckning. Det är väldigt viktigt att ha i åtanke att man behöver använda sig av ett relä när man kopplar in externa lampor som led extraljus på sin bil. Man brukar vanligtvis köpa en ledningssats som redan har ett relä vilket underlättar själva installationen. En liten ström drar en spole som i sin tur drar i en brytare som vanligtvis hanterar mer ström än själva styrströmmen. Orsaken till att man använder relä är först och främst att man kan konstruera styrsystemen för mindre strömmar. Det är med andra ord ingen ”raketforskning” vi talar om här utan inkoppling av led extraljus kan egentligen vem som helst genomgöra, dock är monteringen något mer invecklad utan tidigare kunskaper.

Rekommendationer när man handlar fordonslampor

Det är viktigt att ta reda på hur många ampere ett extraljus kräver vilket är enkelt att räkna ut baserat på antal watt. Lampor drar aldrig maximal effekt utan effekten som syns i en butik är enbart en teoretisk siffra. Hos Ljusgiganten hittar du flera sorter extraljus där du hittar både watt och ampere under produktspecifikationer. Det är en av butikerna vi rekommenderar om man är på jakt efter nya fordonslampor.